Slotrace geschiedenis

DE OORSPRONG

…We beginnen onze reis terug in de tijd in 1890.

Een firma uit Duitsland, LEHMANN, bracht hoogstwaarschijnlijk het eerste gemotoriseerde wagentje op de markt. In feite dus het eerste modelautootje met een wind-up motortje, maar dat zich nog zonder Slot of Rail voortbewoog!

geschiedenis1
geschiedenis2

HERKENNING

Zo’n 18 jaar later zouden zulke autootjes pas geleid gaan rijden. De uitvinding van het rails geleide rijden namelijk, vindt plaats in 1908.

De toen al bekende Amerikaanse firma IVES toy’s bracht een wind-up wagentje uit, dat zich op de rails van een treinbaan kon voortbewegen. Hoe kan het ook anders, was dit bedrijf van origine ‘n modelspoorfabrikant.                                    

1909 was het jaar dat MARKLIN voor de dag kwam met een verbetering van het IVES-systeem.

Marklin, nu de tweede modelspoorfabrikant van ’n aantal andere die nog zouden volgen, kwam bovendien op de proppen met het eerste elektrische aangedreven wagentje.

Zoals IVES dat deed, maakte Märklin ook gebruik van rails, maar de rails zorgden nu ook voor de overbrenging van de elektriciteit naar de auto. Hij plaatste de rails bovendien zo dicht naast elkaar zodat deze geheel onder auto verdwenen. Op die wijze werd het ook voor de eerste keer mogelijk, hoewel maar beperkt, om met de auto te driften. De rails vormde dus zo te zeggen het parcours.

geschiedenis3

In 1912…, de industrialisering was al op gang gekomen, kwam ook de concurrentie op gang. De firma LIONEL wist daar wel raad mee en kwam prompt met weer iets nieuws. Niet zozeer een innovatie, maar met hun doorontwikkelingen wisten zij het wedstrijdgevoel bij de klant te prikkelen. De firma LIONEL bracht niet alleen verbeterde wagentjes uit, maar kwam ook voor de dag met een parcours voor twee wagentjes. Dit werd dan ook het begin van het zogenaamde railracen.

geschiedenis4 geschiedenis5
  The earliest known commercial slotcars (Lionel Corp., 1912). They appeared on the cover of the 1913 and 1914 Lionel catalogues.
geschiedenis6 geschiedenis7
KOKOMO
De meesten van u hebben gehoord van spoor Racing maar hoeveel hebben gehoord van "hek racing"? Een dergelijk systeem werd uitgevonden door Robert L. Mapson die samen met Lee A. Woolley dit  geproduceerd hebben. Het product Electricar voor het bedrijf Kokomo gestempeld metaal. Elektrische pickup werd uitgevoerd met behulp van een systeem van de voorste bumper fig B-A. Oorspronkelijk kwam het hek gewalst in twee 10-voet lengtes die werd vervolgens geassembleerd met houten palen. Het meegeleverd cirquit was altijd  ovaal. In 1930 was het bedrijf geconsolideerd met de Kingston Products Corporation.De productie van de Electricar hek racen werd stopgezet in 1933. Op het moment dat de set werd beschouwd als prijzig, kostprijs  $   8,00.

geschiedenis8

 

 geschiedenis9

geschiedenis10 geschiedenis11
 

Deze vorm van modelauto-racen (op 2 rails) duurt voort tot omstreeks 1935. In de tijd daarheen komen er steeds meer fabrikanten op de markt die het systeem van LIONEL kopiëren en doorontwikkelen.

Zo was er in Duitsland MARKLIN en TIPP, in Frankrijk L.R. En ook in de USA werden er railrace-tracks geproduceerd door een zekere fabrikant KOKOMO. 

In 1935 was het dan de Britse ingenieur met de naam Charles Woodland, die een beter idee had: Hij namelijk kwam op het idee om de rails te vervangen voor een slot. Met zijn aanpak zou het mogelijk worden om de bolides ongegeneerd te laten driften, zelfs compleet te laten spinnen. Het zou echter nog zo‘n 14 jaar gaan duren voordat Charles zijn ideeën bekend worden.

 

In de tussentijd, op 27 maart 1936 doet een zekere heer Albert E. Cullen een aanvraag voor een patent op hetgeen hij zou hebben uitgevonden; het slotracen.

Hij ontvangt dit patent op 22 maart 1938.   

geschiedenis12 geschiedenis13
geschiedenis14 geschiedenis15

Op railracegebied gebeurt er nog meer.

Bijna tegelijkertijd, amper twee jaartjes later, dat was dus in 1938, ontwikkelt en bouwt de Spaanse werktuigbouwkundige Matthieu Canellas een tabletop racebaan in de schaal 1/24, inclusief 6 racewagens in dezelfde schaalgrootte. Iets anders dan het systeem van Charles Woodland bedacht, Matthieu bedacht voor de stroomtoevoer naar de wagen één dunne metalen strip naast het slot; en één metalen strip in het slot.

Het wrange aan dít verhaal: De Spaanse slotracepionier overlijdt in 1944. Hij neemt al zijn werken mee in het graf. Zijn broer, aan wie hij zijn racebaan en wagens had nagelaten, komt pas op zeer late leeftijd, in 1990, met het verhaal van Matthieu naar buiten.

Charles Woodland wiens ideeën uit 1935 min of meer gestolen werden, komt in 1949 opnieuw met een opzienbarende ontwikkeling. Zou dat deze keer dan voor een doorbraak van Charles kunnen zorgen!?....

geschiedenis16
 

…. De industrialisering had zijn intrede al gedaan. Een volgende stap was de miniaturisering. Serieproductie werd ’n begrip.

Waar Charles Woodland nu mee op de proppen kwam, was een railcar, die hoofdzakelijk uit geminiaturiseerde treinonderdelen was samengesteld. Over zijn ontwikkelingen en andere verschijningen kon men in die tijd ook lezen in het eerste gerelateerde hobbymagazine “Model Maker”.

geschiedenis17
geschiedenis18

In 1951 is het Ivor Lewis dan, die patent

aanvraagt op de voorloper van onze

Slotcar; de “Railcar”!
Woodland had blijkbaar toch weer naast
het net gevist. Hoe dan ook, want zoals wij 
inmiddels wel weten, heeft Woodland het

al die tijd bij het rechte end gehad!

1951 is ook het jaar dat “Diesel powered model railcars” een rail(slot)baan met drie sporen bouwt. De baan is een verbeterde versie van het Märklin systeem. De bilzen die altijd nog ’n beetje aan treinsporen deden denken werden vervangen voor een geheel houten parcours waarop per Lane nog maar één enkele opstaande strip overbleef. Aan deze strip werden aan weerszijden dunne metalen strips..., de stroomafnemers aangebracht. geschiedenis19
geschiedenis20

1956:

      Het railracen is ondertussen ontzettend

      populair geworden. Her en der waren

      clubs als paddestoelen uit de grond

      geschoten.

      “Southport Model&Engineering Club” was

      er één van. Zij behaalden met de bouw

      van een zes laner rail-circuit de Cover

      van het al eerder genoemde “Model

      Maker” magazine. De racewagens waar                                                                                       zij destijds mee streden waren bolides in                                                                            
      de schaal  
1/32… Front Wheel    

      aangedreven kisten van  het merk  

      Victory.

In 1957 dan eindelijk de doorbraak van het Slot.

Matthieu Canellas was overleden, Charles Woodland blijkbaar van het toneel verdwenen, want hij is ondanks alle speurwerk tot nu toe niet meer opgedoken.

In maar korte tijd waren alle fabrikanten ervan overtuigd dat het SLOT, de toekomst zou gaan bepalen!

Fabrikanten zoals SRM en Airfix, als ook Aurora, Strombecker, A.C. Gilbert, Eldon en AMT in de United States; Miniamil, Circuit 24 en Jouef in Frankrijk; Faller en Carrera in Duitsland, zij allemaal waren het erover eens!         

geschiedenis21

In de daaropvolgende jaren zouden nog veel meer Slotracefabrikanten hun deuren gaan openen.

De meest bekende merken, zoals ook het merk Scalextric, zijn in die tijd ingestapt.

Het zijn oorspronkelijk en met name ook deze twee gebroeders die niet aleen het merk Scalextrix zo groot hebben gemaakt, maar vaak ook maatstaaf voor opvolgers zijn geweest.

Zelfs anno 2005 eisen zij, al hoewel ieder onder hun eigen merknaam, een aanzienlijk deel van de markt op. 

Tot voor kort leverden alle merken meerdere soorten bochten om het slotracen met meerdere auto's tegelijk en naast elkaar mogelijk te maken. De laatste ontwikkeling, inherent aan het tijdperk waarin we leven, is het digitaal racen, dus met meerdere auto's rijden op slechts 2 sporen. Wie weet hoe het straks weer verder gaat.....?!

 
geschiedenis22 geschiedenis23
                    geschiedenis24
   
geschiedenis25 geschiedenis26 
 Types of Slot Car Controllers (L to R, from top) - Telegraph Key, c.1955. Thumb button, c.1957-1970 (1967 shown). Wheel or Dial Rheostat, c.1959-1965 (Aurora 1963 shown). Carbon Disc Plunger, c.1965-1970 (Aurora). Rheostat Plunger, c.1960-1970 (Cox 1966 shown). Full-Grip Style, c.1962 (Marx). Pistolgrip Rheostat 1965 onward (Aurora/Russkit 1972 shown). Electronic Controller, 1970s onward.   
   
  
Historic slotcar gallery
geschiedenis27
geschiedenis28 geschiedenis29 geschiedenis30 geschiedenis31 geschiedenis32 geschiedenis33
geschiedenis34 geschiedenis35
   
geschiedenis36
   
geschiedenis37 geschiedenis38 geschiedenis39 geschiedenis40
geschiedenis41
   
 geschiedenis42  geschiedenis43